Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008

ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ

  1. Να πιστευεις εις τον Θεον και να τον ευγνωμονης, διοτι εγεννηθης Ελλην.
  2. Πρεπει να προσθεσης και συ ενα πετραδι εις το μεγαλο οικοδομημα του εθνικου μας πολιτισμου, του Ελληνοχριστιανικου, διοτι ετσι θα λυθουν τα προβληματα σου που σε απασχολουν και θα αποδειξης, οτι το εθνος μας ειναι οδηγος των λαων.
  3. Εις την μεγαλην σου αξιαν και τα εξαιρετικα σου προσοντα, τα οποια ειναι χαρισμα της Ελληνικης φυλης και τα οποια η ιστορια της Ελλαδος μαε εκαμε να αναγνωριζουν ολοι οι λαοι, πρεπει να στηριζεσαι και να μην επιτρεπεις εις τον εχθρων να φανει ανωτερος σου.
  4. Τα ελληνικα οπλα τα εφεραν μετα τιμης οι προκατοχοι οι οποιοι νικηφορως διετρεξαν την Βαλκανικην χερσονησον την Βορειαν Ηπειρον και εφθασαν εις το Ελ Αλαμειν της Αφρικης, το Ριμινι της Ιταλιας και την Κορεαν εις την Απω Ανατολην.

Αυτα και αλλα τετοια "καλα" τα βρηκα σε ενα βιβλιαρακι που δινουν στους νεους φανταρους. Δεν ειναι ομως σημερινο. Ειναι του πατερα μου ο οποιος παρουσιαστηκε το 1976 λιγο μετα την πτωση της χουντας (ή της επαναστασης οπως θα τη λεγαν φανταζομαι αυτοι που συγκραψαν αυτο το βιβλιαρακι). Φαρε εσυ που φαινεσαι και λιγο μεγαλυτερος το προλαβες αυτο; Τωρα δινουν τετοια, λενε τα ιδια; (οποιος ξερει)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπα πλέον δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις θα τα πετύχεις από κάτι καραγκιόζηδες καραβανάδες ή ξώφαλτσα. π.χ. κανα τραγουδάκι εθνοπατριωτικό θα το ακούσεις. Τουλάχιστον πριν 10 χρόνια που πήγα εγώ, το είχαμε το μουσικό ρεπερτόριο. Ειδικά στην Σπάρτη, στο κέντρο. Ενώ στην μονάδα ο γελοίος ο διοικητής μας έβαζε να τραγουδάμε την μακεδονία και το περνάει ο στρατός, πηγαίνοντας στην πρωϊνή αναφορά. Βέβαια περισσότερο χαβαλές και γελοιοποίηση ήταν στην τελική. Απίστευτο γέλιο. Είμασταν και ολίγον χύμα, οπότε...

Να βλέπεις 2-3 φαντάρους (τόσοι απόμεναν για την αναφορά λόγω του πολύ λίγου κόσμου στην μονάδα, 10-15 άτομα το πολύ, και των πολλών υπηρεσιών) σε υποτιθέμενη γραμμή με βήμα, να κατεβαίνουν στην πρωινή αναφορά και να τραγουδάνε την μακεδονία. Τέτοια ούτε στο Λούφα και παραλλαγή τα βλέπεις... :-)