Κυριακή, 27 Απριλίου 2008

To ευρωπαικο μπασκετ εναρμονιζεται στα προτυπα του ΝΒΑ ..


Οπως διαβαζουμε στο sport-fm το ευρωπαικο μπασκετ θα εξαμερικανιστει ...

Την απόφαση για ιστορικές αλλαγές στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ πήρε η ΦΙΜΠΑ στο τελευταίο της συμβούλιο που διεξήχθη στη Γενεύη. Μέλημα των ανθρώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ είναι να εναρμονιστούν οι κανόνες που ισχύουν τώρα στην Γηραιά Ήπειρο με εκείνους του ΝΒΑ.

Ειδικότερα από την 1η Οκτωβρίου του 2010, μετά το τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Τουρκίας αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα. Το τρίποντο από τα 6,25 θα πάει στα 6,75, ενώ όταν γλιστράει ή πέφτει κάτω κάποιος παίκτης που έχει στην κατοχή του την μπάλα δεν θα σφυρίζονται βήματα.

Από εκεί και πέρα η χρήση των αγκώνων απαγορεύεται, καθώς μπορεί να επισύρει τεχνική ποινή. Επίσης αλλάζει το χρωματιστό της ρακέτας, το οποίο πλέον θα έχει τραπεζοειδές σχήμα. Τέλος ανακοινώθηκε πως από το 2009 θα διεξάγεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Πρωταθλητές όλων των Ηπείρων.

Αυτο πιστευετε θα βοηθησει το ευρωπαικο μπασκετ, θα το κανει πιο θεαματικο ;;;

4 σχόλια:

a8liothtes είπε...

Ναι, μπορεί να γίνει και πιο θεαματικό, αλλά το θέμα είναι αν αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.

Γιατί το ότι η κίνηση γίνεται για να μπορούν οι Ευρωπαϊκές Ομάδες να ανταγωνιστούν τις αμερικάνικες καλύτερα νομίζω είναι κατανοητό. Και ότι στόχος είναι μια κοινή "αγορά".

Το θέμα είναι ότι θα γίνει λιγότερο ομαδικό το μπάσκετ φαντάζομαι. Λιγότερο μπάσκετ και περισσότερες ατομικές φαντεζί ενέργειες.
Όπως στο NBA καλή ώρα.

Αν σε κάποιους αυτό αρέσει τί να πώ? Μεγιά τους με χαρά τους. Σε μένα πάντως όχι.

faros είπε...

Καλημέρα, Χρόνια Πολλά και καλά!

Ερυθρός είπε...

Θα γίνει ακόμα πιό εμπορικό και πολύ λιγότερο άθλημα.

aliatas είπε...

Αυτό πιστεύω θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες να παντελονιάζουν ακόμα περισσότερα...