Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2007

Απο τον σημερινο Οδηγητη...

«Πολλοί καθηγητές έχουν σαν όπλο τους την προπαγάνδα του συστήματος. Το πιο πρόσφατο περιστατικό έγινε με τη διευθύντρια του σχολείου μας την Κ. Τ. η οποία έκανε στους μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου την εξής εκφώνηση μετά την προσευχή: “Ακούστε με, δεν πρέπει να ακούτε τους ΚΝίτες γιατί είναι παλιάνθρωποι που προσπαθούν να σας πάρουν στο λαιμό τους, προσπαθούν να σας ξεσηκώσουν για τους δικούς τους λογαριασμούς, για τους λογαριασμούς του ΚΚΕ. Μην τους ακούτε διότι η θέση σας είναι στα θρανία και όχι στους αγώνες. Στους αγώνες να πάνε οι γονείς σας. Η ΚΝΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να σας πιέζει να κάνετε ό,τι σας λέει. Η κόρη μου έχασε 3 μήνες στο Λύκειο, όπως κι εσείς και μετά τρέχατε να προφτάσετε την ύλη. Και τώρα στις τάξεις σας”.
Αυτό φόβισε τους μαθητές. Την προτελευταία ώρα φώναξε εμένα, που με είχε δει με την ΚΝΕ το πρωί να μοιράζουμε «Oδηγητή» (η αιτία για την ομιλία της την ίδια μέρα). Μου είπε “σε ξέρω, είσαι καλό παιδί και οι καθηγητές σου λένε τα καλύτερα λόγια για σένα”. Υστερα άρχισε το πάρτυ! Μου φώναξε πως αν ξαναδεί έξω από το σχολείο την ΚΝΕ θα φωνάξει την αστυνομία. Με ρώτησε αν είμαι μέλος της ΚΝΕ και της απάντησα με ένα ΝΑΙ. Υστερα ήρθε το μεγάλο ζήτημα για το οποίο είχε γίνει όλη η φασαρία. Μου έλεγε πως οι καταλήψεις και οι πορείες και γενικά οι κινητοποιήσεις είναι κουταμάρες και της απάντησα πως τα δικαιώματά μας κατακτιούνται μόνο με αγώνες. Ετσι κατακτήθηκαν και έτσι θα κατακτιούνται. Υστερα με απείλησε πως θα μου έβαζε απουσία και εγώ της είπα «γεια σας» και πήγα στο μάθημα για να μην αργήσω.
Ετσι λοιπόν μας θέλει το σύστημα, να μην αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και την οικογένειά μας. Αλλά για να απαντήσω, καθαρά, στην κα Τσερπελή για το μάθημα εμείς στην ΚΝΕ, λέμε, πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στους αγώνες»!

Το παραπάνω απόσπασμα από το mail που έστειλε ο
Α. Σ. από το 3ο Γυμνάσιο Γέρακα, στον «Ο» είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που δείχνουν το ρόλο που έχουν αναλάβει διάφοροι «καλοθελητές» σε πολλά σχολεία... Οπως κάθε φαινόμενο τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος έτσι και τα τελευταία κρούσματα αυταρχισμού, πάνε χέρι χέρι με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική τους προκαλεί αντιδράσεις και η καταστολή του μαθητικού κινήματος είναι το τελευταίο όπλο τους για να φοβίσουν τους μαθητές που αγωνίζονται.
Η κεντρική πολιτική κατεύθυνση είναι αυτή που δίνει το άλλοθι στους διάφορους εισαγγελείς, διευθυντάδες, «αγανακτισμένους» και πάει λέγοντας που αναλαμβάνουν να παίξουν το ρόλο του υπεύθυνου για την τήρηση της «τάξης», απειλώντας τους αγωνιστές μαθητές με αποβολές, επιπτώσεις στο βαθμό τους, ενημέρωση των γονιών τους για την «απαράδεκτη» συμπεριφορά τους, ακόμα και με διώξεις. Ακόμα να καταλάβουν ότι υποκινητής είναι η αντιεκπαιδευτική τους πολιτική και ότι οι μαθητές δεν «μασάνε» στις απειλές τους.

1 σχόλιο:

Rizobreaker είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!
Μη μασάς!! Άστην να λέει!! Πολύ καλά έκανες... Το θέμα είναι να δείξεις στους συμμαθητές σου το ίδιο! Να ξεπεράσουν τους φόβους κι αυτοί!!